40,2601$% 0.13
46,7458€% 0.13
53,9601£% 0.23
4.316,24%0,46
7.009,00%0,17
4784025฿%1.45105
02:00
Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen 8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali kapsamındaki “Otlu Lezzetler Yarışması”, gençlerin yeteneklerini sergilemesi açısından büyük bir platform sunuyor.
Etkinlikte Ayvacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Rukiye Çapaş, 16 yaşındaki 11. sınıf öğrencisi, “Doğanın Kutusu” adlı tarifi ile altın madalya kazandı. Bu muhteşem lezzeti hazırlamak için öğretmeni Dilan Çoban rehberliğinde çalıştığı belirtildi.
İçerisinde kaldirik, ebegümeci ve kuzukulağı gibi yöresel otların yer aldığı başarılı tart, jüriyi derinden etkiledi. Rukiye Çapaş, yaptığı düşsel sunum sayesinde birincilik ödülüne ulaştı.
Öğretmeni Dilan Çoban, “Bölgesel ürünlerle doğaya saygılı, estetik ve lezzetli bir tabak hazırladık. Rukiye, bu başarıyı büyük bir emek ve özveriyle hak etti.” diyerek öğrencisinin başarısına vurgu yaptı.
Rukiye Çapaş’ın elde ettiği bu başarı, genç yeteneklerin geleneksel lezzetleri yaşatma konusundaki azim ve kararlılıklarını da gözler önüne seriyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışmada, Ayvacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Rukiye Çapaş (solda), altın madalya kazandı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışmada, Ayvacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Rukiye Çapaş (solda), altın madalya kazandı.
1
Dünya Bankası: "Orta Koridor", ticareti ve tedarik zinciri direncini artırabilir
2
ABD Kongresinden Filistin-İsrail meselesinde ‘iki devletli çözüme’ destek
3
Magazin gündemi günlerce onları konuşmuştu! Serenay Sarıkaya ve Mert Demir el ele görüntülendi…
4
Alaska’da tüm zamanların sıcaklık rekoru
5
ABD Kongresinden Filistin-İsrail meselesinde ‘iki devletli çözüme’ destek tasarısı