40,2601$% 0.13
46,7458€% 0.13
53,9601£% 0.23
4.316,24%0,46
7.009,00%0,17
4784025฿%1.45105
02:00
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin “en büyük profesyonel yarışma ve gastronomi” etkinliklerinden biri olarak nitelendirilen “GastroAntalya23” 15-18 Kasım tarihleri arasında, Antalya’da yapıldı. “Türkiye Anadolu Aşçılar Federasyonu ” ve “Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği” öncülüğünde yapılan 4. Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşmasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Uluslararası Final Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü temsil etti.
Açıklamada, 36 ülkeden, 46 kategoride yüzlerce şef ve şef adayının yarıştığı Gastro Antalya 2023 yarışmalarında, Kuzey Kıbrıs’tan katılan tek üniversite olan UFÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin, farklı kategorilerde 3 altın madalya ve 4 gümüş madalya kazandığı belirtildi.
Kemal Ferit, Dervişe Demir ve Selim Yeşilpınar’ın öncülüğünde yarışmaya katılan öğrencilerin kazandıkları ödüller şöyle:
“Baran Savga-balık tabağı altın madalya; Eylül Arabul- makarna tabağı altın madalya; Sevda Aslan -ana yemek tabağı altın madalya; Busenaz Yıldır -tatlı tabağı gümüş madalya ve Eylül Arabul, Sevda Aslan, Busenaz Yıldır -takım yarışmasında 3 gümüş madalya.”
1
Dünya Bankası: "Orta Koridor", ticareti ve tedarik zinciri direncini artırabilir
2
ABD Kongresinden Filistin-İsrail meselesinde ‘iki devletli çözüme’ destek
3
Magazin gündemi günlerce onları konuşmuştu! Serenay Sarıkaya ve Mert Demir el ele görüntülendi…
4
Alaska’da tüm zamanların sıcaklık rekoru
5
ABD Kongresinden Filistin-İsrail meselesinde ‘iki devletli çözüme’ destek tasarısı